Gratis verzending vanaf €35,-
Unieke producten
Milieuvriendelijk, hoogste kwaliteit
Professioneel advies: 085 - 743 03 12

Vegan markt

Let’s veganize

Naar welke producten is de consument dan nu op zoek en waarop baseert deze zijn keuze? Wij kennen deze markt als geen ander en nemen jouw bedrijf mee in de vega, vegan en plantaardige markt zodat jij op de hoogte bent van de laatste inzichten.

 

Wij geven inzicht in de verschillende klantprofielen en welke product development kansen daarbij passen, hoe je als bedrijf de juiste keuzes maakt wat betreft het assortiment en hoe je jouw producten op de beste manier presenteert.

0:56

De vragen binnen vegan food

Masters in future food – 14 feb. 2020

Voorgaande projecten

Masters in future food

Samen met Focusplaza hebben we een Masters in Future Food module opgezet. Hiermee worden alle vragen beantwoord op het gebied van plantaardig en vegan voedsel voor spelers in de detailhandel in levensmiddelen en voedsel industrie. Meer informatie is te vinden via deze link.

Viviena

Floreer Consultancy adviseerde Vivièna, een nieuw Food Retail initiatief in Nederland, betreffende de toekomst van het assortiment.

Food Retail Tours

Het hosten van verschillende Food Retail Tours door heel Nederland, voornamelijk voor internationale bedrijven die geïnteresseerd zijn in de Nederlandse Food Retail markt. De onderwerpen van de tours variëren van: Food Retail in het algemeen tot plantaardig en vegan of zelfs de açaí markt.

Food

Retail, dé plek waar het gros van de Nederlanders dagelijks zijn boodschappen koopt. Inmiddels eet echter tweederde van de Nederlanders minimaal één dag in de week geen vlees meer. Hierdoor zien we categorie breed een veranderd eetpatroon.

 

Daarbij is het allereerst belangrijk om te weten welke ontwikkelingen plaatsvinden op marktniveau. Met deze marktkennis ben jij klaar om een unieke positie aan te nemen in de markt. Uiteraard adviseren we ook hoe je hier als bedrijf het beste naar kunt handelen.

 

Om de klant zo goed mogelijk te kunnen bedienen is het belangrijk om deze zo goed mogelijk te begrijpen. Een vegetariër heeft namelijk andere wensen dan een veganist.

 

Zo zijn er verschillende motieven voor consumenten om te kiezen voor een bepaald product. In de vega, vegan en plantaardige markt gaat het hierbij om milieu, gezondheid en dierenwelzijn overwegingen. Daarnaast laat ook deze consument zich beïnvloeden door prijs, gemak, smaak, humeur en vertrouwdheid. Als bedrijf wil je ervoor zorgen dat jouw producten aanspraak maken op de juiste motieven van consumenten. Een consument maakt maar liefst 200 voedingskeuzes per dag en elke keuze kost energie. Veel van deze keuzes gaan automatisch en daardoor kun je als bedrijf veel invloed hebben op deze keuzes. Aan de hand van onze programma’s adviseren wij je graag.

Inspiratie & Publicaties

Lees meer over het laatste nieuws en de artikelen van Floreer Consultancy rondom vegan en plant-based food.